Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

NN Art Festival 2024

9 October, 11.00 - 13 October, 17.00

Van 9 t/m 13 oktober staat het NN Kunstfestival in het teken van kunst en cultuur, met activiteiten in diverse musea, waaronder bij ons in het Nederlands Fotomuseum. 

Profiteer van de speciale 1+1 actie (op=op), mogelijk gemaakt door Nationale Nederlanden. Wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt! Reserveren kan via onze ticketpagina.

Tentoonstelling Je moest eens weten

Bekijk onze nieuwe tentoonstelling Exhibition: Je moest eens weten van Çiğdem Yüksel. Deze tentoonstelling vertelt de verhalen van de eerste vrouwen uit Turkije die vanaf eind jaren zestig naar Nederland kwamen om hier een nieuw leven op te bouwen.

Çiğdem Yüksel staat bekend om haar persoonlijke betrokkenheid en haar vernieuwende benadering van maatschappelijke thema’s. Haar werk wordt gekenmerkt door de sterke band die zij opbouwt met de mensen die zij portretteert waardoor hun verhalen op een authentieke en krachtige manier worden vastgelegd. 

Rondleiding door de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie

De tentoonstelling Exhibition: Je moest eens weten brengt ook een eerbetoon aan de recent overleden documentairefotograaf Bertien van Manen (1935–2024), waarbij Yüksel enkele vrouwen portretteerde die Van Manen in de jaren ’70 vastlegde voor haar boek Vrouwen te Gast. Een van Van Manens foto’s, Staking van Turkse vrouwen bij kippenslachterij Ten Dam, Almelo (1978), is onderdeel van de permanente Eregalerij van de Nederlandse Fotografie in het Nederlands Fotomuseum.

Op zondag 13 oktober om 11:30 uur kun je deelnemen aan een rondleiding door de Eregalerij. Bewonder de 99 iconische beelden die de geschiedenis van de Nederlandse fotografie in beeld brengen.

Gegevens

Start
9 October, 11.00
Till
13 October, 17.00
Evenement Categorieën:
,
NN Kunstfestival 1 + 1 actie
9 t/m 13 oktober
More information
en_GBEnglish (UK)